اوچا یا دفتر هماهنگکنندهی کمکهای بشردوستانهی سازمان ملل متحد برای افغانستان میگوید که از هر پنج نفر در کشور، دو نفر با سطوح بالای ناامنی غذایی روبهرو هستند.
اوچا امروز(یکشنبه، ۱ اسد) در توییتی نوشته است که مردم افغانستان با شوکهای اقتصادی ناشی از بحران سیاسی و تغییرات اقلیمی روبهرو میباشند.
این نهاد بینالمللی تاکید کرد که از هر پنج نفر در سراسر افغانستان، دو نفر با سطوح بالایی از ناامنی غذایی«حاد» روبهرو هستند.
دفتر هماهنگکنندهی کمکهای بشردوستانهی سازمان ملل افزود که خشکسالی شدید و گسترده، علاوه بر زمستان بسیار سخت و متقبل شدن هزینههای بالا، کشاورزان را تحت تاثیر قرار داده است.
از سویی هم، سازمان غذا و داروی سازمان ملل متحد نیز گفته است، با توجه به اینکه ۸۰ درصد خانوادههای افغانستانی برای غذا و درآمد خود به کشاورزی وابسته هستند، حمایت معیشتی بشردوستانه در این کشور بسیار حیاتی و مهم است.
در ادامه آمده است که باید در کمکهای بشردوستانه صرفهجویی صورت بگیرد تا درآمد بیشتری برای خانوادههای افغانستانی ایجاد شده و مواد غذایی را در بازارهای محلی تامین کند.
سازمان غذا و داروی سازمان ملل متحد گفت که برای کمک به هشت میلیون نفر در افغانستان در سال جاری میلادی، بیش از ۲۵۲ میلیون دلار امریکایی نیاز است.
قابل ذکر است که تغییرات اقلیمی در کشور در دو سال اخیر خسارات هنگفت جانی و مالی بر شهروندان کشور وارد کرده است.
این درحالی است که با سلطهی حکومت فعلی بر افغانستان، این کشور در بحران عمیق بشری فرو رفته است. بساط فقر و گرسنگی گستردهتر شده است و بیشتر سرمایهگذاران داخلی و خارجی کشور را ترک کردهاند.
همچنین پیش از این دفتر هماهنگکنندهی کمکهای بشردوستانهی سازمان ملل در افغانستان اعلام کرده بود که برای کمک به مردم افغانستان تا پایان سال جاری میلادی به ۲.۲۶ میلیارد دالر بودجه نیاز است.
این نهاد همچنین گزارش داده است که در حال حاضر ۲۸.۸ میلیون نفر در افغانستان نیازمند کمکهای بشردوستانه هستند.