سازمان جهانی غذا اعلام کرده است که مردم افغانستان در سال ۲۰۲۲ با سطوح بیسابقهای از گرسنهگی و سوءتغذیه مواجه شدند.
این سازمان با نشر گزارشی گفته است که فرصتهای کار، تحصیل و کشاورزی در میان ناآرامیهای اقتصادی، خشکسالی، زلزله، سیل و محدودیتهای فزآیندهی حقوق بشری باعث گرسنگی و سوءتغذیه در این کشور شده است.
در ادامه آمده است که بیش از ۲۰ میلیون تن در سال گذشتهی میلادی در سطوح اضطراری یا بحرانی از ناامنی غذایی زندگی میکردند.
بر بنیاد معلومات این گزارش، از هر ۱۰ خانواده بهسختی یک خانواده میتوانست به اندازهی کافی غذا تهیه کند.
سازمان جهانی غذا تاکید کرده است که برای مقابله با شدیدترین اثرات گرسنگی، در بزرگترین عملیات برنامه جهانی غذا در سراسر جهان به ۲۳ میلیون تن در افغانستان در سال ۲۰۲۲، از جمله ۱۲ میلیون زن و دختر کمک کرده است.
این سازمان میگوید که نیازمندان طی سال ۲۰۲۲ بیش از ۵۰ درصد نسبت به سال ۲۰۲۱ افزایش یافته و این نشان دهندهی افزایش چشمگیر نیازها و افزایش عملیاتی گسترده بود.
پیش از این، اوچا یا دفتر هماهنگی امور کمکهای بشری ملل متحد نیز با نشر گزارشی گفته بود که افغانستان با یک بحران بشردوستانه بیسابقه و خطر سقوط سیستم و فاجعه انسانی مواجه است.
بر اساس این گزارش جمعیت افغانستان در سال گذشته میلادی از مرز ۴۳ میلیون نفر گذشته و سالانه ۲.۳ درصد رشد نفوس دارد که بالاترین رقم را در منطقه نشان میدهد.
اوچا گفته است که در سال روان میلادی ۲۸.۳ میلیون نفر، دو سوم حصهی جمعیت افغانستان برای زنده ماندن به کمکهای بشری نیاز خواهند داشت، زیرا این کشور سومین سال متوالی خشکسالی و دومین سال رکود اقتصادی شدید را تجربه میکند.