آنتونیو گوترش: حکومت افغانستان برای پذیرفته شدن در جامعه‌ی جهانی باید حقوق بشر را رعایت کند

1 سال قبل
زمان مطالعه 2 دقیقه

آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد می‌گوید که حکومت سرپرست برای پذیرفته شدن در جامعه‌ی جهانی، ایجاب می‌کند تا گام‌های ملموسی برای رعایت و ترویج حقوق بشر بردارد.

یوناما یا دفتر هیأت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان در توییتی نوشته است که آقای گوترش این موضوع را در گزارش سه ماهه خود برای شورای امنیت سازمان ملل متحد مطرح کرده است.

در گزارش دبیرکل سازمان ملل آمده است که حکومت فعلی به حفاظت و استحکام اقتدار خود در افغانستان ادامه می‌دهد که در نتیجه جنگ و درگیری‌ها نسبتاً کاهش یافته، اما محدودیت بر حقوق و آزادی‌های اساسی افغان‌ها، به ویژه زنان و دختران همچنان ادامه داشته است.

در ادامه آمده است که عملیات بشردوستانه‌ی سازمان ملل در افغانستان در نتیجه تصامیم حکومت فعلی که کار زنان را در دفاتر این سازمان منع کرده، دچار اختلال شده است.

آقای گوترش گفته است که این تصامیم دسترسی مردم افغانستان، به خصوص زنان و دختران را به خدمات محدود ساخته است.

بربنیاد این گزارش: «اگر حکومت فعلی مایلند به عنوان یک بخش از جامعه‌ی جهانی پذیرفته شود، باید ضمن تشکیل یک حکومت همه شمول، از تصمیم‌گیری در باره مسائلی که بر زندگی روزمره‌ی مردم تاثیر می‌گذارد نیز اطمینان دهند، به آزادی بیان اجازه دهند تا مردم بدون ترس و هراس اظهار نظر کنند، بازداشت‌های بی‌دلیل، به ویژه‌ کسانی که برای حقوق زنان و دختران صدا بلند می‌کنند، متوقف سازند.»

در حالی دبیرکل سازمان ملل بر رعایت حقوق بشر تاکید دارد که  بیش از ۶۵۰ روز است که حکومت سرپرست دختران بالاتر از صنف ششم را در افغانستان از رفتن به مکتب منع کرده‌ است.

وزارت تحصیلات عالی حکومت فعلی، زنان و دختران افغان را از تحصیل در دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی نیز بازداشته است.

این اقدام حکومت فعلی باعث شده است که میلیون‌ها دانش‌آموز دختر از آموزش باز بماند.

در کنار آن زنان از رفتن به‌ باشگاه‌های ورزشی، رستورانت‌ها، حمام‌های عمومی، معاینه توسط پزشکان مرد، سفر بدون محرم و کار در موسسات غیردولتی داخلی و بین‌المللی و حتی دفاتر سازمان ملل در افغانستان منع شده‌اند.

لینک کوتاه : https://gowharshadmedia.com/?p=4784
اشتراک گذاری

نظرت را بنویس!

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش های مورد نیاز علامت گذاری شده اند *

نظرات
هنوز نظری وجود ندارد