یک دختر افغان از ۱۶ دانشگاه برتر آمریکا بورسیه تحصیلی دریافت کرد

1 سال قبل
زمان مطالعه 3 دقیقه

افسانه احمدی شیرین‌سخن، دختر دانش‌آموز و عضو تیم ملی رباتیک افغانستان که برای تحصیلات به قطر رفته بود، اکنون برای مقطع لیسانس به ۱۶ دانشگاه برتر آمریکا راه یافته است.

پریسا احمدی شیرین‌سخن، خواهر افسانه، در صفحه‌ی کاربری فیس‌بوکش نوشته است که وی بعد از اتمام دوره‌ی پیش‌دانشگاهی (پِری کالج) در دوحه با حمایت مالی دفتر «قطر فاند» توانست پذیرش ۱۶ دانشگاه‌ برتر آمریکا را به دست‌ آورَد.

در ادامه آمده است: «افسانه احمدی نه تنها، توانست از این دانشگاه‌ها نامه‌ی قبولی را اخذ کند، همچنان از اکثریت این دانشگاه‌ها بورسیه‌ی تحصیلی کامل را نیز دریافت کند.»

خانم احمدی شیرین سخن، تصمیم دارد در رشته‌ی حکومت‌داری و سیاست بین‌الملل در دانشگاه «جورج میسون» که یکی از ده بهترین دانشگاه‌های دنیا در بخش تحقیق است، با کمک مالی دفتر قطر فاند و تیم ملی رباتیک افغانستان، لیسانس خود را بگیرد.

این دختر افغان می‌خواهد در کنار رشته‌ی حکومت‌داری و سیاست بین‌الملل، رشته‌ی کامپیوتر ساینس را نیز به پیش ببرد.

همچنین پریسا احمدی در صفحه‌ی فیس‌بوکش نوشته است: «افغانستان سرزمین دختران با استعداد، دلیر و مبارز است. ما هر روز شاهد کاروان پیشرفت‌شان در هر گوشه‌ی دنیا در همه عرصه‌ها هستیم.»

او تاکید کرده است: «افسانه طی مدت کم توانسته به دست‌آوردهای ارزشمندی در کنار تیم‎شان در بخش رباتیک و هم در دوره تحصیلی‌اش در دانشگاه پری کالج کشور قطر نایل آید. خوشحالم و به آن می‌باليم.»

وی افزود: «آرزوی ما پیشرفت همه دختران افغان بدون هیچ محدودیتی در همه بخش‌ها است. امیدواریم به‌زودی درب مکاتب و دانشگاه‌ها به‌روی دختران در افغانستان هم باز شود.»

قابل ذکر است که پیش از این نیز فریده رزاقی، یک دانشجوی دیگر افغان که برای تحصیلات عالی به آمریکا سفر کرده بود، موفق به دریافت چهار بورسیه‌ معتبر تحصیلی از دانشگاه‌های آمریکایی شد.

همچنین بنین ارجمند، دختر دانش‌آموز هزاره‌ی اهل افغانستان که در ساسکاتون کانادا زندگی می‌کند نیز برنده‌ی جایزه‌ی معتبر بنیاد دانش‌پژوهان لوران در کانادا شد.

رسانه‌های کانادایی گزارش داده بودند که ارزش این جایزه بیش از ۱۰۰ هزار دالر می‌باشد و به خانم ارجمند این فرصت را می‌دهد که در یکی از دانشگاه‌های کانادا چهار سال تحصیل کند.

بنین ارجمند در ماه آگوست ۲۰۲۱ میلادی، پس از سقوط حکومت قبلی افغانستان به‌دست حکومت فعلی، با خانواده‌اش به کانادا مهاجرت کرد.

در کنار آن فاطمه رضایی، دختر دانش‌آموز هزاره‌ی اهل افغانستان نیز موفق به دریافت پنج بورسیه تحصیلی از دانشگاه‌های بین‌المللی شده بود.

در حالی افسانه‌ احمدی شیرین‌سخن موفق به دریافت ۱۶ بورسیه شده است که بیش از ۶۵۰ روز است که حکومت سرپرست دختران بالاتر از صنف ششم را در افغانستان از رفتن به مکتب منع کرده‌ است.

وزارت تحصیلات عالی حکومت فعلی، زنان و دختران افغان را از تحصیل در دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی نیز بازداشته است.

این اقدام حکومت فعلی باعث شده است که میلیون‌ها دانش‌آموز دختر از آموزش باز بماند.

همچنین در کنار آن زنان از رفتن به‌ باشگاه‌های ورزشی، رستورانت‌ها، حمام‌های عمومی، معاینه توسط پزشکان مرد، سفر بدون محرم و کار در موسسات غیردولتی داخلی و بین‌المللی و حتی دفاتر سازمان ملل در افغانستان منع شده‌اند.

گرچند سازمان‌های بین‌المللی بارها خواستار لغو این محدودیت‌ها شده‌اند، اما حکومت فعلی تا اکنون نه تنها از موضع خود عقب‌نشینی نکرده، بلکه ادعا نیز کرده است که حقوق شرعی زنان در افغانستان تامین است.

لینک کوتاه : https://gowharshadmedia.com/?p=4865
اشتراک گذاری

نظرت را بنویس!

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش های مورد نیاز علامت گذاری شده اند *

نظرات
هنوز نظری وجود ندارد