دیدبان حقوق بشر: حکومت افغانستان از ورود خبرنگاران خارجی جلوگیری می‌کنند

2 سال قبل
زمان مطالعه 2 دقیقه

هیدر بار، مسوول بخش زنان دیدبان حقوق بشر اعلام کرد که حکومت سرپرست خبرنگاران خارجی را از ورود به افغانستان منع می‌کنند.

خانم بار در رشته توییتی نوشته است که شماری زیادی از این خبرنگاران، زن هستند و حداکثر به دلیل نحوه‌ی پوشش از ورود به افغانستان منع می‌شوند.

او علاوه کرد که منع ورود خبرنگاران خارجی در حالی اتفاق می‌افتد که بدرفتاری‌های وحشتناک‌تر علیه خبرنگاران افغانستانی، به‌ویژه زنان روزنامه‌نگار صورت می‌گیرد.

همچنین اخیراً روزنامه واشنگتن‌پُست نیز اعلام کرد که حکومت سرپرست سوزانا جورج، رییس دفتر این روزنامه برای افغانستان و پاکستان را از ادامه‌ی گزارش‌دهی از داخل افغانستان منع کرده‌اند.

سَلی بزبی، سردبیر اجرایی واشنگتن‌پُست در بیانیه‌ای گفت: «در چند ماه گذشته به این تصمیم حکومت فعلی اعتراض کردم و آن‌را توجیه‌ناپذیر دانسته‌ام، اما حکومت گفته‌اند که اقدام نهایی است.»

خانم بار در توییتش تاکید کرده است که این حملات بر آزادی رسانه‌ها و به‌ویژه بر زنان و خبرنگارانی که حقوق زنان را پوشش می‌دهند، دسترسی به اطلاعات در مورد عواقب نقض حقوق زنان و دختران توسط حکومت سرپرست را به شدت محدود می‌کند.

او بیان کرد که شورای امنیت سازمان ملل متحد از آنتونیو گوترش، دبیر کل این سازمان خواسته است که تا ۱۷ نوامبر یک ارزیابی انجام شود و توصیه‌های آینده‌نگر برای رویکردی یک‌پارچه و منسجم، برای رسیدگی به چالش‌های کنونی افغانستان ارائه کند.

مسوول بخش زنان دیدبان حقوق بشر در بخشی از صحبت‌هایش گفته است که فعالان حقوق زنان در افغانستان به سازمان ملل متحد نامه نوشته‌اند تا تاکید کنند که این ارزیابی باید توسط یک کارشناس معتبر در زمینه‌ی حقوق زنان دنبال شود و باید حقوق زنان و دختران را به عنوان محور اصلی مورد بررسی قرار بدهد.

وی تاکید کرد که تلاش حکومت سرپرست برای جلوگیری از پوشش رسانه‌ها از آسیب‌هایی که به زنان و دختران وارد می‌کنند، نشان می‌دهد که این ارزیابی فوری و ضروری است.

خانم بار افزوده است که واکنش به آپارتاید جنسیتی حکومت افغانستان باید تا حد ممکن محوری برای همه‌ی واکنش‌های بین‌المللی باشد.

این درحالی است که در طول بیش از یک‌ونیم سال گذشته که حکومت سرپرست بر افغانستان مسلط شده است، بیش از نیمی از رسانه در افغانستان بسته شده است.

در این مدت صدها خبرنگار یا بیکار شده و یا کشور را ترک کرده‌اند. خبرنگاران زن بیشتر از خبرنگاران مرد از این تحولات متأثر شده‌اند.

لینک کوتاه : https://gowharshadmedia.com/?p=2959
اشتراک گذاری

نظرت را بنویس!

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش های مورد نیاز علامت گذاری شده اند *

نظرات
هنوز نظری وجود ندارد