مجلهی فوربز در تازهترین اعلام اش گفته است که سارا واحدی و سمیه توره، از افغانستان در جمع فهرست ۳۰ فرد تأثیرگذار زیر سن ۳۰ سال در آسیا از نظر این مجله برگزیده شدهاند.
این مجله گفته است که خانم واحدی، سازندهی برنامهی «احتساب» است که به کاربران در افغانستان کمک میکند تا خطرات تیراندازی، موانع جادهها، انفجارها و سایر خطرات امنیتی را بررسی کنند.
براساس معلومات مجله فوربز سارا واحدی این برنامه را در ما جون سال ۲۰۲۰ میلادی ساخته است.
قابل ذکر است که خانم واحدی در ۲۰۲۱ بهعنوان یکی از رهبران نسل جدید مجله تایم معرفی شده بود و در سال ۲۰۲۲ میلادی نیز در میان نوآوران زیر ۳۵ سال مؤسسه «امآیتی تکنولوژی رویو» قرار داشت.مجله فوربز میگوید که سارا واحدی در حال تحصیل در رشتهی علوم اطلاعات و مطالعات شهری در دانشگاه کلمبیا است.
همچنین مجله فوربز نوشته است که سمیه توره، در حالیکه در دانشگاه آکسفورد دانشجو بود، برای کمک به پدرش در روند پیچیدهی پناهندگی، «شبکه دوستی» را تاسیس کرد.مجله فوربز وی را بخاطر این فعالیتش در جمع ۳۰ زن تاثیرگذار قرار داده است.
در گزارش مجله آمده است که هدف از تأسیس این شبکه، کمک به شهروندان افغانستان برای یافتن فرصت اسکان در خارج یا زندگی امن در داخل این کشور است.
مجله در ادامه نوشته است که خانم توره قبلا برای بیاعتنایی به سلامت و بهداشت قاعدگی در افغانستان و پاکستان کار میکرد.
همچنین در وبسایت مجله فوربز آمده است که سمیه توره دارای مدرک کارشناسی ارشد در سیاست عمومی است و اکنون در حال تکمیل مدرک کارشناسی ارشد خود در بخش حقوق بشر در دانشگاه آکسفورد است.
در حالی این دو دختر افغان در فهرست ۳۰ زن تاثیرگذار مجله فوربز قرار میگیرد که بیش از ۶۰۰ است که دختران افغانِ بالاتر از صنف ششم از مکتب رفتن محروم شدهاند.
همچنان زنان از حق کار در ادارات غیردولتی و آموزش در دانشگاهها محروم شده و در گشتوگذار و پوشش نیز با محدودیت جدی مواجهاند.