افغانستان در آستانه‌ی فقر ۹۰ درصدی؛ کودکان در اوج این بحران هستند

2 سال قبل
زمان مطالعه 2 دقیقه

فران اکیزا، نماینده‌ی یونیسف یا صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل متحد در افغانستان اعلام کرد که حدود ۹۰ درصد از جمعیت افغانستان در آستانه‌ی فقر قرار دارند و کودکان بیشترین آسیب این فاجعه را متحمل می‌شوند.

آقای اکیزا در یک نشست خبری از وضعیت جاری در افغانستان ابراز نگرانی کرد.

وی تاکید کرد: «از آن‌ جایی که وضعیت در افغانستان به شدت آشفته است و این کشور با فاجعه‌ی انسانی، بلایای طبیعی و نقض فاحش حقوق بشر روبه‌روست، بسیاری مردم فراموش کردند که بحران افغانستان یک بحران حقوق کودکان نیز است.»

وی هشدار داده است که انتظار می‌رود امسال حدود ۲.۳ میلیون پسر و دختر در افغانستان با سوءتغذیه حاد مواجه شوند.

به گفته‌ی او، از این میان، ۸۷۵ هزار نفر شان نیاز به درمان خواهند داشت.

براساس معلومات نماینده‌ی صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل متحد در افغانستان، حدود ۸۴۰ هزار زن باردار و مادران شیرده «احتمالا» دچار سوءتغذیه حاد می‌شوند که توانایی آن‌ها را برای ارائه‌ی بهترین آغاز زندگی به نوزادان‌شان به خطر می‌اندازد.

آقای اکیزا بیان کرد که افغانستان یکی از کشورهای آلوده به سلاح در جهان است و بیشتر تلفات را نیز کودکان تشکیل می‌دهند.

وی بیان کرد که تنها در بین ماه‌های جنوری تا مارچ سال جاری ۱۳۴ کودک در اثر انفجار ماین جامانده از جنگ‌ها کشته و یا معلول شده‌اند.

وی گفت: «بسیاری از کشته‌شدگان و معلولان کسانی اند که ضایعات فلزی را برای فروش جمع‌آوری می‌کردند؛ زیرا این کاری است که فقر انجام می‌دهد. شما را وادار می‌کند که فرزندان‌تان را به کار بفرستید، نه به این دلیل که می‌خواهید، بلکه به این دلیل که مجبور هستید.»

همچنین او در قسمتی از صحبت‌هایش خواستار حمایت بیشتر جامعه‌ی بین‌المللی شد و خاطرنشان کرد که یونیسف در حال حاضر تنها ۲۲ درصد بودجه مورد نیاز در سال ۲۰۲۳ میلادی را در اختیار دارد.

این درحالی است که با سلطه‌ی حکومت فعلی بر افغانستان، این کشور در بحران عمیق بشری فرو رفته است. بساط فقر و گرسنگی گسترده‌تر شده است و بیشتر سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی کشور را ترک کرده‌اند.

لینک کوتاه : https://gowharshadmedia.com/?p=3530
اشتراک گذاری

نظرت را بنویس!

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش های مورد نیاز علامت گذاری شده اند *

نظرات
هنوز نظری وجود ندارد