یوناما: در سه سال گذشته، ۳۳۶ مورد نقض حقوق خبرنگاران را ثبت کردیم

2 ماه قبل
زمان مطالعه 2 دقیقه

یوناما یا نمایندگی سیاسی سازمان ملل متحد در افغانستان اعلام کرده است که این نهاد از زمان تسلط حکومت فعلی در کشور، دست‌کم ۳۳۶ مورد نقض حقوق خبرنگاران و کارمندان رسانه‌ای را ثبت کرده است.

یوناما و دفتر حقوق بشر سازمان ملل متحد امروز (سه‌شنبه، ۶ قوس) با نشر گزارشی گفته است که این گزارش، بازه‌ی زمانی ۱۵ آگوست ۲۰۲۱ تا ۳۰ سپتامبر ۲۰۲۴ را پوشش می‌دهد و به محدودیت‌های شدید، سانسور و تهدیدات گسترده‌ای اشاره دارد که فضای فعالیت رسانه‌ای را در افغانستان تحت تأثیر قرار داده است.

این نهاد می‌گوید که در آن گزارش به بررسی چالش‌های فزاینده‌ای که خبرنگاران، کارمندان رسانه‌ای و رسانه‌ها در افغانستان با آن مواجه هستند، پرداخته است.

بر اساس این گزارش، طی این دوره‌ی سه‌ساله، ۳۳۶ مورد نقض حقوق بشر علیه خبرنگاران و کارمندان رسانه‌ای ثبت شده است.

در ادامه آمده است که از جمله این موارد، ۲۵۶ مورد بازداشت خودسرانه، ۱۳۰ مورد شکنجه و بدرفتاری و ۷۵ مورد تهدید و ارعاب بوده است.

همچنین گزارش تاکید کرده که خبرنگاران زن و کارمندان رسانه‌ای زن با محدودیت‌ها و تبعیض‌های بیشتری روبه‌رو هستند که فعالیت حرفه‌ای آن‌ها را به‌شدت مختل کرده است.

روزا اوتونبایوا، نماینده‌ی ویژه دبیرکل سازمان ملل متحد و رییس یوناما در گزارش گفته است: «برای هر کشوری، آزادی مطبوعات یک انتخاب نیست، بلکه یک ضرورت است. خبرنگاران و کارمندان رسانه‌ای در افغانستان در شرایط دشواری کار می‌کنند و اغلب با قوانین نامشخصی در مورد آنچه می‌توانند یا نمی‌توانند گزارش دهند مواجه‌اند. این وضعیت آنان را در معرض تهدید، ارعاب و بازداشت خودسرانه به دلیل برداشت‌های انتقادی قرار می‌دهد.»

او از حکومت سرپرست خواسته است که امنیت و ایمنی همه‌ی خبرنگاران و کارمندان رسانه‌ای را تضمین و به اهمیت حضور زنان در بخش رسانه‌ای کاملاً اذعان کنند.

همچنین ولکر تورک، کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد، نیز یافته‌های این گزارش را بسیار نگران‌کننده توصیف کرده و تاکید کرد که حکومت فعلی باید اقدامات خود را با تعهدات بین‌المللی این کشور، از جمله میثاق بین‌المللی حقوق مدنی و سیاسی، هماهنگ کنند.

این گزارش همچنین کاهش حمایت‌های فنی و مالی از بخش رسانه‌ای افغانستان، به‌ویژه از سوی جامعه‌ی جهانی را از عوامل تخریب بیشتر این بخش دانسته است که به‌طور مستقیم توانایی مردم این کشور برای دسترسی به اطلاعات را تحت تأثیر قرار داده است.

لینک کوتاه : https://gowharshadmedia.com/?p=17703
اشتراک گذاری

نظرت را بنویس!

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش های مورد نیاز علامت گذاری شده اند *

نظرات
هنوز نظری وجود ندارد