مسوولان وزارت صحت عامهی حکومت سرپرست اعلام کرده است که ۷۲ درصد مردم در روستاهای افغانستان به خدمات صحی اولیه و ثانویه دسترسی ندارند.
این وزارت با نشر اعلامیهای گفته است که از مجموع ۴۰۰ ولسوالی، تنها در ۹۳ ولسوالی کشور شفاخانه وجود دارد.
در ادامه آمده است که خدمات صحی در دهههای اخیر در مناطق دوردست افغانستان به درستی مورد توجه قرار نگرفته است.
وزارت صحت عامه تاکید کرده است که به دلیل نبود شفاخانه در روستاها، بیماران برای درمان بسیاری از مشکلات جزئی خود به مراکز صحی در مرکز ولایات مراجعه میکنند.
این وزارت با تاکید بر گسترش خدمات در مناطق دوردست کشور اعلام کرده که برای اعمار ۳۱۸ شفاخانه در ولسوالیها، بودجهای از سوی هبتالله آخندزاده، رهبر حکومت فعلی اختصاص یافته است که پس از تکمیل مراحل قانونی و اداری، روند ساخت این شفاخانهها آغاز خواهد شد.
براساس اطلاعات ارائهشده از سوی وزارت صحت عامه حکومت فعلی، هماکنون ۱۳ هزار بستر در کشور وجود دارد که با ساخت شفاخانههای جدید، ۱۰ هزار بستر دیگر به این تعداد افزوده خواهد شد.
همچنین این وزارت اضافه کرده است که قرار است در شفاخانههای جدید ۲۷ هزار کارمند مسلکی و اداری استخدام شوند.
وزارت صحت عامه گفته است که هر شفاخانه ۲۳ تا ۳۷ میلیون افغانی هزینه دارد و ظرفیت دسترسی به خدمات صحی اولیه و تعداد بسترها را افزایش میدهد.
وزارت صحت عامه تصریح کرده است که قرارداد پنج شفاخانه عقد شده و بقیه نیز آماده قرارداد است.
باید گفت که مرگومیر مادران و کودکان به دلیل نبود خدمات اولیه صحی در مناطق دوردست افغانستان افزایش یافته است.
همچنین بهتازگی معین پالیسی وزارت صحت عامه در یک نشست خبری در کابل ادعا کرده است که افغانستان با کمبود کارمندان صحی زن مواجه نیست.
محمد حسن غیاثی، معین پالیسی وزارت صحت عامه، در رابطه با پیامد منع آموزشهای طبی زنان در افغانستان گفت که نزدیک به ۳۰ هزار قابله در افغانستان حضور دارند.
این در حالی است که درتازهترین مورد حکومت سرپرست انستیتیوتهای صحی را نیز بهروی زنان و دختران بسته کرده است.