ملاله یوسفزی، برندهی جایزه صلح نوبل و فعال آموزش دختران در جریان نشست دو روزهی سازمان همکاریهای اسلامی از رهبران مسلمان خواست که با محدودیتهای آموزشی علیه زنان و دختران در افغانستان مخالفت کرده و رهبری واقعی را نشان دهند.
خبرگزاری فرانسه گزارش داده است که خانم یوسفزی امروز (یکشنبه،۲۳ جدی) از رهبران مسلمان خواست تا حکومت سرپرست افغانستان را «مشروعیت» نبخشند و با محدودیتهای آنها بر آموزش زنان مخالفت کرده و «رهبری واقعی» را نشان دهند.
او در این نشست تاکید کرده است: «بهعنوان رهبران مسلمان، اکنون زمان آن است که صدای خود را بلند کنید و از قدرت خود استفاده کنید. شما میتوانید رهبری واقعی را نشان دهید. شما میتوانید اسلام واقعی را نشان دهید.»
ملاله یوسفزی گفته است: «طالبان بهصراحت درباره مأموریت خود صحبت میکنند؛ آنها میخواهند زنان و دختران را از تمام جنبههای زندگی عمومی حذف کنند.»
نشست دو روزهی نمایندگان سازمان همکاریهای اسلامی در راستای آموزش دختران در پاکستان برگزار شده است.
خالد مقبول صدیقی، وزیر معارف پاکستان به خبرگزاری فرانسه گفته است که مسوولان حکومت فعلی افغانستان در کنفرانس «آموزش دختران در جوامع مسلمان؛ چالشها و فرصتها» دعوت شده بودند، اما شرکت نکردند.
او گفته است که هیچکس از اعضای حکومت سرپرست در کنفرانس حضور نداشت.
نشست دو روزهی نمایندگان سازمان همکاریهای اسلامی (OIC) روز گذشته (شنبه، ۲۲ جدی) مصادف با یازدهم جنوری در اسلامآباد پایتخت پاکستان آغاز شده و امروز نیز ادامه دارد.
این کنفرانس با عنوان «تحصیل دختران در جوامع مسلمان؛چالشها و فرصتها» ابتکاری با حمایت عربستان است که توسط سازمان رابطهی اسلامی (رابطه العالم الإسلامی) پیشنهاد شده و پاکستان نیز میزبانی آن را پذیرفته است.
خبرگزاری فرانسه نوشته است که افغانستان تنها کشور در جهان است که دختران در آن از تحصیل در مکاتب و دانشگاه منع شدهاند.
باید گفت که حکومت سرپرست پس از تسلط دوباره بر افغانستان، دختران بالاتر از صنف ششم را از رفتن به مکتب منع کردند و سپس درهای دانشگاهها را نیز بهروی دختران بستند. همچنان در تازهترین اقدام، تحصیل دختران در انستیتوتهای طبی را نیز منع کرده است و به این ترتیب دختران را بهصورت کامل از دسترسی به آموزش رسمی محروم کرده است.
در کنار آن زنان و دختران از رفتن به باشگاههای ورزشی، رستورانتها، حمامهای عمومی، معاینه توسط پزشکان مرد، سفر بدون محرم و کار در موسسات غیردولتی داخلی و بینالمللی و حتی دفاتر سازمان ملل در افغانستان نیز منع شدهاند.