سازمان عفو بینالملل با نشر گزارشی بار دیگر با تاکید بر حمایت از حقوق زنان و دختران در افغانستان، میگوید که زنان افغان باید شنیده و حمایت شوند. وقت آن است تا حرفها و وعدهها عملی شود.
این سازمان امروز(یکشنبه، ۲۱ حوت) در گزارشی گفته است که حکومت سرپرست از زمان به قدرت رسیدن به نقض حقوق بشر ادامه داده است. حکومت سرپرست وعدههای خود را مبنی بر احترام و حمایت از حقوق بشر و حقوق زنان زیر پا گذاشته و پاسخگو نمیباشد.
به گفتهی سازمان عفو بینالملل، حکومت فعلی بهطور مداوم حقوق زنان و دختران افغانستان را مورد حمله قرار داده است.
در گزارش آمده است که حکومت سرپرست بر ممنوعیت زنان و دختران افغانستان از حقوق اساسی و انسانی شان ادامه داده، در حالی که آنها برای احقاق حقوق خود تلاش میکنند؛ اما بهطور مداوم توسط حکومت فعلی مورد تهدید و آزار قرار میگیرند.
همچنین این سازمان تاکید کرد: «بگذارید زنان افغانستان بدانند که ما با آنها هستیم.»
عفو بینالملل به نقل از محبوبه سراج، فعال حقوق زن نیز نوشته است: «زنان افغانستان را فراموش نکنید و صدای ما را به گوش دولتهای خود برسانید، باقی مبارزات بر عهدهی ما است و ادامه خواهیم داد.»
به گفتهی این سازمان، نه تنها مقامهای حکومت سرپرست وعدههای خود مبنی بر حمایت از حقوق مردم افغانستان، بهویژه حقوق زنان و دختران را زیر پا گذاشتهاند، بلکه چرخهی خشونت را از سر گرفتهاند و با مصونیت کامل دست به نقض حقوق بشر زده و حقوق اساسی زنان و دختران را سلب کرده اند.
در گزارش تصریح شده، در حالیکه دختران و زنان افغانستان با شجاعت در برابر بحران موجود ایستادگی میکنند، جهان باید در کنار آنها بایستد و از حقشان برای زندگی در آزادی، کرامت انسانی و برابری حمایت کند.
عفو بینالملل در گزارش خود خطاب به جامعهی جهانی نوشته است: «حقوق بشر در همهی جبههها مورد حمله قرار گرفته است. از حکومت سرپرست بخواهید تا فوراً تصمیمات نقضکنندهی حقوق زنان و دختران را تغییر دهد و بدون قید و شرط تمام ممنوعیتها را لغو کند.»
همچنین این سازمان به نقل از شکریه بارکزی، فعال حقوق زن نوشته است: «من نمیخواهم زنان افغان بخشی از تاریخ باشند. ما نیاز داریم که همه صدای زنان افغان باشند و خواهان امنیت آنها باشند.»
در حالی سازمان عفو بینالملل خواهان رعایت حقوق زنان و دختران افغان میشود که بیش از ۵۳۰ روز است که مکاتب دخترانه بالاتر از صنف ششم بر روی دختران مسدود است. زنان و دختران اجازه کار در موسسات داخلی و بینالمللی و آموزش در دانشگاهها را نیز ندارند.