سازمان همکاری اسلامی میگوید که به زودی یک هیأتی متشکل از عالمان دین را جهت گفتگو در مورد منع آموزش و کار دختران و زنان در افغانستان میفرستد.
حسین ابراهیم طه، منشی عمومی این سازمان در ۴۶مین نشست شورای وزیران خارجهی این سازمان که در کشور موریتانی برگزار شده بود، گفت که قرار است این عالمان دین در هماهنگی با مجمع بینالمللی فقه اسلامی به کابل سفر کنند و با حکومت سرپرست در بارهی موقف اسلام در مورد آموزش و کار زنان بحث کنند.
آقای ابراهیم طه بیان کرد که طارق علی بخیت، نمایندهی ویژه این سازمان برای افغانستان، در دیدارش با مقامات حکومت فعلی در کابل و قندهار، پیام سازمان همکاریهای اسلامی در مورد حمایت از اهمیت بازنگری تصمیم حکومت افغانستان در بارهی آموزش و کار زنان را رسانده است.
به گفتهی او، نمایندهی ویژه این سازمان در این دیدارها افزوده است که سازمان همکاریهای اسلامی متعهد به ادامهی کمکهای بشردوستانه برای مردم افغانستان است.
حکومت سرپرست با تسلط بر افغانستان، محدودیتهای زیادی را بر زنان و دختران افغان وضع کرده است. حکومت مکاتب دخترانهی بالاتر از صنف ششم را تا «امر ثانی» تعطیل کرده و همچنان در ماه دسامبر ۲۰۲۲، دختران و زنان را از ادامهی تحصیل در دانشگاهها نیز منع کرده است.
این تصمیم حکومت سرپرست واکنشهای گستردهای را در پی داشت. بسیاری از کشورهای اسلامی، سازمان همکاری اسلامی، سازمان ملل متحد، ایالات متحده و بسیاری از نهادها و سازمانهای دیگر از حکومت سرپرست خواسته اند که تصمیم خود را فوراً لغو کند.
حدود دو ماه قبل سازمان همکاریهای اسلامی با نشر اعلامیهای ممانعت زنان از تحصیل و کار در افغانستان را خلاف «شریعت و سنت پیامبر» خواند و از حکومت فعلی خواست تا در مورد تصمیم خود تجدید نظر کند.