ذاکره حکمت، زن افغان جایزه‌ی شجاعت وزارت خارجه‌ی آمریکا را دریافت کرد

2 سال قبل
زمان مطالعه 2 دقیقه

وزارت خارجه‌ی آمریکا اعلام کرده است که ذاکره حکمت، زن اهل افغانستان و بنیان‌گذار یک انجمن حمایت از پناه‌جویان در ترکیه، جایزه‌ی شجاعت این وزارت را دریافت کرده است.

مراسم اهدای جوایز شب گذشته (چهارشنبه، ۱۷ حوت) به‌ مناسبت هشت مارچ، روز جهانی همبستگی زنان در کاخ سفید برگزار شده است.

در این مراسم آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه‌ی آمریکا و جیل بایدن، بانوی اول این کشور حضور داشتند.

وزارت خارجه‌ی آمریکا علاوه کرد که ذاکره حکمت در ولایت غزنی افغانستان به دنیا آمد و مکتب متوسطه را مخفیانه در دوره‌ی اول حکومت سرپرست به پایان رسانده است.

در ادامه آمده است که خانم حکمت او پس از برنده‌شدن بورسیه‌ی تحصیلی به ترکیه رفت و در سال ۲۰۱۸ از رشته طب فارغ شده است.

وی در جریان تحصیلاتش با سازمان‌های امدادرسان به مهاجران همکاری داشت.

به گفته‌ی وزارت خارجه‌ی آمریکا، ذاکره حکمت در سال ۲۰۱۴ با ایجاد موسسه‌ی همبستگی مهاجران افغان به گونه خستگی ناپذیر در بخش حمایت از حقوق مهاجران و زنان تلاش کرده است.

طبق این اطلاعات، ذاکره به‌عنوان یکی از معدود رهبران زن یک سازمان اجتماعی تحت رهبری پناه‌جویان در ترکیه، از دولت و مردم ترکیه خواست به کسانی که از درگیری و آزار و شکنجه و پس از سقوط کابل گریخته‌اند، کمک کنند.

در اعلامیه ضمن قدردانی از کارکرد خانم حکمت آمده است: «در اثر تلاش‌های داکتر حکمت، شمار زیادی از افغان‌ها، به ویژه زنان و دختران و اقلیت‌ها به خدمات محافظتی مهاجران و پناه‌جویان دسترسی یافتند.»

وزارت خارجه‌ی آمریکا می‌گوید که به لطف تلاش‌های داکتر ذاکره، بسیاری از «افغان‌ها‌»، به‌ویژه زنان، دختران و اقلیت‌ها به کمک دسترسی پیدا کرده‌اند.

گفتنی است که ۱۰ زن دیگر از کشورهای آرژانتین، جمهوری آفریقای مرکزی، کاستاریکا، اتوپیا، اردن، قزاقستان، مالیزیا، منگولیا، پولند، اوکراین و زنان و دختران معترض ایران نیز از دیگر دریافت‌کننده‌گان این جایزه در سال ۲۰۲۳ بودند.

وزارت خارجه آمریکا  از سال ۲۰۰۷ به این‌سو، همه‌ساله جوایز بین‌المللی شجاعت را به زنان فعال از سرتاسر جهان اهدا می‌کند که تا کنون بیش از ۱۸۰ زن از ۸۰ کشور جهان به‌ شمول افغانستان این جایزه را دریافت کرده‌اند.

لینک کوتاه : https://gowharshadmedia.com/?p=1922
اشتراک گذاری

نظرت را بنویس!

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش های مورد نیاز علامت گذاری شده اند *

نظرات
هنوز نظری وجود ندارد