دیدگاه:

زنان افغانستان با گذشته تاریکی که در این جغرافیای همیشه در جنگ داشتند، به طور مداوم از دانش و تحصیل دور نکه داشته شدند. این تاریکی ذهن وابسته به عوامل متعددی بود که در قدم نخست جنگ‎های جاری در این خطه و پس از آن روی کارآمدن گروهی بر سر قدرت که منافع خود را در تاریکی اذهان زنان و عدم حضور آنان در اجتماع می‌دانند، می‌باشد.

پس از کنقرانس بن 2001 و حمایت جامعه جهانی حکومتی روی کار آمد که حقوق زنان را به رسمیت شناخت؛ جامعه جهانی در این زمان بخش‌های زیادی را مورد حمایت قرار داد که یکی از بزرگترین بخش‌های آن، تامین مشارکت زنان در عرصه‌های مختلف سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی در سطوح ملی و محلی بود. باید یادآور شد که دستیابی به این امر مهم، با توجه به دیگر جنبه‌های آن، نیاز به حمایت و تشویق حکومت و بالاخص زنان در امر معارف بوده است.

در این راستا گام‌های زیادی برداشته شده است که چه بسا بسنده نبوده و نیاز به تلاش‌های جدی‌تر و بروزتری دارد. زنان و معارف دو نکته به هم متصل هستند که جامعه بدون آنان به تعالی نخواهد رسید. بدین منظور و با درک نابرابری‌ها و ناملایماتی که در این راه وجود دارد و بانوان افغانستان از سده‌های متوالی دچار آن بوده‌اند، وبسایت خبری گوهرشاد با تمرکز بر حوزه «زنان و معارف»  در پی تحقق برابری میان زنان و مردان از طریق حوزه معارف و نهادینه ساختن این امر از دوران کودکی در ضمیر دانش آموزان است.

اهداف:

پس از اگست 2021 و روی کارآمدن امارت اسلامی افغانستان، بر همه آشکار و واضح است که مکاتب دخترانه و حتی مراکز عالی آموزشی دخترانه بسته و یا با محدودیت‌های زیاد آموزشی روبرو هستند. با توجه به وضعیت فوق این وبسایت می‌تواند اهداف زیر را دنبال نماید:

  1. بلند بردن سطح آگاهی زنان و مردان در مورد حقوق شان
  2. افزایش جهان بینی مخاطبین در مورد مسائل مربوط به زنان
  3. رسیدن به برابری حقوق زنان و مردان در سطوح مختلف
  4. ترویج فرهنگ تساهل و مدارا
  5. حمایت از جربان‌های مدافع حقوق زنان
  6. کاهش جنسیت زدگی در تفکر، گفتار و رفتار در فضای عمومی
  7. کمک به معارف کشور
  8. افزایش مهارت استفاده از آموزش آنلاین به شیوه متفاوت از آموزش صوتی و ویدیویی
  9. پویا نگهداشتن دانش آموزان با روش‌های نوین و آنلاین آموزشی

گروه کاری:

نقطه تمایز با دیگر وبسایت‌ها:

در عصر تکنالوژی، استفاده از انترنت به امری بدیهی تبدیل شده است. اینکه در هر خانه‌ای استفاده از وسایل مرتبط به انترنت اعم از تلفن همراه، لبتاپ، تبلت و یا حتی دیسک تاپ‌ها وجود دارد، دسترسی به انترنت را آسان کرده است. در این برهه نیز کارشناسان معارف و آموزگاران دست به خلاقیت‌هایی زدند تا آموزش را نیز به سبک نوینی به دانش‌آموزان و دانش‌جویان ارائه دهند: مکاتب آنلاین، تست‌های آنلاین، بارگذاری حل مسائل کتاب‌های آموزشی و برخی مسائل دیگر نیز از این جمله‌اند. اگر چه این آموزش‌های نوین، دست دانش‌پژوهان را بازتر ساخته تا به مسائل آموزشی جدیدتری دست بیابند اما معضلاتی نیز در مقابل آن بالاخص در افغانستان وجود دارد. نبود انترنت مناسب و با کیفیت، گران بودن انترنت و عدم دسترسی همگان به آنتن‌های انترنتی از مشکلات عمده‌ای است که دست عده‌ای از دانشجویان را از این مزیت دور نگهمیدارد.

با آنهم آنچیزی که می‌تواند این وبسایت را از دیگر وبسایت‌های مشابه آن متمایز سازد، همین نکته است. وبسایت گوهرشاد با توجه به اینکه در بخش معارف نیز فعالیت‌های چشمگیری خواهد داشت، می‌تواند با استفاده از این مزیت جایگاه خود را در میان اهل معارف و دانش‌آموزان باز کند. از آن جا که دیگر وبسایت‌های آموزشی ویدیو و آموزش آنلاین را در اولویت قرار داده‌اند، این وبسایت می‌تواند فایل‌های پی‌دی‌اف، گیف و انیمیشن را برای آموزش اختصاص دهد. به طور مثال کتاب‌های ریاضی، هندسه، مثلثات، فزیک و کیمیا کتاب‌‌هایی هستند که اکثر دانش‌آموزان در قسمت حل مسائل آن مشکل دارند، این وبسایت می‌تواند مسائل این کتاب‌ها را به صورت هفته‌وار و یا روزانه به همراه راه‌حل آن از طریق گیف، انیمیشن و پی‌دی‌اف آپلود نماید که دو گزینه اول از جذابیت بیشتری برخوردار خواهد بود.

همچنان به عنوان دومین مشخصه این وبسایت می‌توان به داشتن کارشناسان امور زنان چون کارشناس امور خانواده، کارشاناسان حقوق زنان در خانه و اجتماع و افراد متخصص در حوزه زنان اشاره کرد. این همکاران می‌توانند در قسمت تحلیل‌ها و مقالات مربوط به حوزه زنان موثر واقع شوند. تمام مقالات و تحلیل‌ها از نظر و فیلترینگ آنان گذرانده شده تا وبسایتی کاملا مناسب به زنان باشد تا هیچ مقاله‌ای حتی به صورت پنهان مروج خشونت علیه زنان نباشد.

بخش‌ها:

  1. اخبار حوزه زنان
  2. گزارش‌ها
  3. گزارش چند رسانه‌یی
  4. تحلیل‌ها
  5. گفتگوها
  6. مقالات
  7. آموزش‌ها
  8. معرفی کتاب در حوزه زنان
  9. زنان و بهداشت
  10. زنان و معارف
  11. زنان و اقتصاد
  12. زنان و هنر
  13. زنان و فلسفه