هیسائو ویلی، مسوول بخش افغانستان سازمان جهانی غذا (WFP)، وضعیت معشیتی در کشور را ناامید کننده توصیف کرده و میگوید که این سازمان بودجه کافی برای کمک به ۱۰ میلیون افغان که زیر خط فقر زندگی میکنند را ندارد.
سازمان جهانی غذا امروز (یکشنبه، ۱۸ سرطان) در رشته توییتی به نقل از خانم ویلی نوشته است که پس از تسلط حکومت فعلی در افغانستان، حدود ۲۳ میلیون افغان با گرسنهگی شدید روبهرو شدند.
در ادامه آمده است که در حال حاضر حدود ۱۵ میلیون افغان دچار قحطی شدید هستند که سازمان جهانی غذا بهدلیل کمبود بودجه توان رساندن کمک به ۱۰ میلیون تن آنان را ندارد.
مسوول بخش افغانستان سازمان جهانی غذا تاکید کرد: «بزرگترین نگرانی من این است در حالی که این نیازها اندکی کاهش یافته، اما تا حد زیادی برآورده نشدهاند.»
وی افزود که سازمان جهانی غذا برای تامین مالی عملیات کمک غذایی به افراد نیازمند در سال ۲۰۲۳ میلادی، به 2.2 میلیارد دالر بودجه نیاز دارد.
او میگوید که در کنار بیماری کویید ۱۹، تسلط دوبارهی حکومت فعلی و خشکسالی، جنگ اوکراین نیز بر قیمت مواد غذایی در افغانستان تاثیر داشته است.
خانم علاوه کرد: «قبل از بیماری کویید ۱۹، ما شاهد بودیم که کارگران روزمزد میتوانستند سه روز در هفته کار کنند، اکنون آنها بین یکونیم تا دو روز در هفته کار میکنند.»
وی هشدار میدهد که به دلیل مشکلات روزافزون شمار زیادی از دهقانان در افغانستان بههدف تامین مصارف خانودههای خود اقدام به فروش اجناس ضروریشان میکند.
این در حالی است که سازمان جهانی غذا چند روز پیش هشدار داده بود که پس از ماه اکتبر یعنی آغاز زمستان پیشرو، پولی برای کمک به مردم نیازمند در این کشور ندارد.
این سازمان گفته بود که براساس برآوردهای سازمان جهانی غذا با بودجه فعلی و کمکهای مالی وعده داده شدهی کشورهای کمک کننده به بحران بشردوستانه در افغانستان، کاهش ارائه خدمات از ماه آگوست شروع میشود، در سپتامبر بیشتر کاهش مییابد و در ماه اکتبر به آخر میرسد که مصادف با آغاز زمستان در افغانستان است.
همچنین پیش از این دفتر هماهنگکنندهی کمکهای بشردوستانهی سازمان ملل در افغانستان (اوچا) اعلام کرده بود که برای کمک به مردم افغانستان تا پایان سال جاری میلادی به ۲.۲۶ میلیارد دالر بودجه نیاز است.
این نهاد همچنین گزارش داده است که در حال حاضر ۲۸.۸ میلیون نفر در افغانستان نیازمند کمکهای بشردوستانه هستند.