یک موزیم در ننگرهار تبدیل به «مدرسه جهادی» شد

1 سال قبل
زمان مطالعه 2 دقیقه

منابع محلی از ولایت ننگرهار می‌گویند که افراد حکومت سرپرست در این ولایت «ساختمان تاریخی» و موزیم «سراج‌العماره» را به «مدرسه جهادی» تبدیل کرده‌اند.

منبع امروز (یک‌شنبه، ۱۴ جوزا) به رسانه گوهرشاد گفت که افراد حکومت از چندین روز به این طرف این ساختمان تاریخی و موزیم را به یک مدرسه جهادی تبدیل کرده اند.

براساس گفته‌های منبع، این مکتب جهادی براساس دستور والی حکومت سرپرست برای ولایت ننگرهار ایجاد شده است.

قابل ذکر است که امیرحبیب‌الله خان، پادشاه افغانستان در سال ۱۹۱۰ این ساختمان تاریخی را اعمار کرده بود، اما اکنون توسط والی ننگرهار تبدیل به یک مدرسه جهادی شده است.

در آن زمان این ساختمان توسط امیرحبیب الله خان به عنوان مکان برای ضیافت‌های سلطنتی استفاده می‌شد.

موزیم سراج‌العماره طی این مدت تخریب گردیده بود، اما در زمان جمهوریت مجددا بازسازی شده بود.

حکومت سرپرست پس از تسلط بر افغانستان، شماری از مکاتب و مراکز آموزشی را به مدارس جهادی تبدیل کرده است. همچنان حدود دو هفته قبل نیز مسوولان محلی در ولایت بلخ گفته بود که هر هفته یک مدرسه دینی (جهادی) را اعمار و افتتاح خواهند کرد.

این در حالی است که سال گذشته وزارت معارف حکومت سرپرست اعلام کرده بود که در هر ولسوالی ۳ تا ۱۰ مدرسه دینی تاسیس خواهد کرد.

در حالی مسوولان حکومت سرپرست بر ساخت مدارس دینی تاکید دارند که مکاتب عادی دختران، بیش از ۶۰۰ روز است که به روی آنان مسدود شده است.

وزارت تحصیلات عالی حکومت فعلی، زنان و دختران افغان را از تحصیل در دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی نیز بازداشته است.

در کنار آن زنان از رفتن به‌ باشگاه‌های ورزشی، رستوران‌ها، حمام‌های عمومی، معاینه توسط پزشکان مرد، سفر بدون محرم و کار کردن در موسسات غیردولتی داخلی و بین‌المللی منع شده‌اند.

لینک کوتاه : https://gowharshadmedia.com/?p=3936
اشتراک گذاری

نظرت را بنویس!

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش های مورد نیاز علامت گذاری شده اند *

نظرات
هنوز نظری وجود ندارد