سازمان ملل: شمار آوارگان اجباری در جهان از مرز ۱۲۰ میلیون نفر گذشته است

7 ماه قبل
زمان مطالعه 2 دقیقه

کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان اعلام کرده است که آوارگی اجباری در جهان در چهار ماه اول سال ۲۰۲۴ میلادی همچنان رو به افزایش بوده است و در پایان ماه اپریل سال جاری از مرز ۱۲۰ میلیون نفر نیز فراتر رفته است.

این سازمان امروز (پنج‌شنبه، ۲۴ جوزا) با نشر گزارشی گفت که در پایان سال ۲۰۲۳ میلادی، شمار آوارگان اجباری در جهان ۱۱۷.۳ میلیون نفر بود.

در گزارش آمده است که ۱۲ سال متوالی است که شمار آوارگان اجباری در سراسر جهان رو به افزایش است.

این نهاد بین‌المللی، جنگ، خشونت، آزار و اذیت‌، نقض حقوق‌‌ بشر و رویدادهای که نظم عمومی را به‌شدت مختل می‌کنند، از عوامل اصلی آوارگی اجباری افراد در جهان عنوان کرده است.

گزارش به نقل از فلیپو گراندی، کمیسر عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان نوشته است که در پشت این تعداد شدید و رو به افزایش «تراژدی‌های انسانی بی‌شماری» نهفته است.

وی تاکید کرد: «این رنج باید جامعه‌ی بین‌المللی را وادار کند تا فورا برای مقابله با علل ریشه‌ای آوارگی اجباری اقدام کند.»

در این گزارش آمده است که در سال ۲۰۲۳، بیش از ۱.۷ میلیون نفر که ۷۵ درصد از جمعیت نوار غزه را تشکیل می‌دهد براثر جنگ آواره شده‌اند و برخی از آنان چندین‌بار مجبور به فرار شده‌اند.

کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان گفته است که جنگ در سودان یکی از بزرگ‌ترین بحران‌های انسانی و آوارگی جهان را ایجاد کرد و در پایان سال ۱۰.۸ میلیون نفر در این کشور به اجبار آواره شدند.

آوارگان اجباری در افغانستان

همچنین در بخش از گزارش کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان آمده است که در مجموع ۱۰.۹ میلیون نفر از شهروندان افغانستان در پایان سال ۲۰۲۳ در آوارگی باقی مانده‌اند‌.

در ادامه است که تقریبا اکثر آنان در داخل کشور خود و یا به کشورهای همسایه آواره شده‌اند.

این گفت که در سال ۲۰۲۳ شمار پناهندگان افغا‌نستان ۷۴۱ هزار و ۴۰۰ نفر افزایش یافت و به ۶.۴ میلیون نفر رسید.

این نهاد می‎‌گوید که این افزایش عمدتا به‌دلیل برآوردهای جدید از جمعیت پناهندگان افغا‌نستان در ایران و پاکستان است.

این سازمان تاکید کرد که فرصت‌ها برای بازگشت پایدار مهاجران و پناهندگان به افغانستان همچنان محدود است؛ نیمی از جمعیت این کشور با ناامنی شدید غذایی مواجه هستند و میلیون‌ها نفر نیز در داخل کشور آواره هستند.

باید گفت که روند اخراج مهاجران و پناه‌جویان افغا‌نستان از ایران و پاکستان به‌شدت جریان دارد و روزانه هزاران نفر از این دو کشور وارد افغانستان می‌شوند.

لینک کوتاه : https://gowharshadmedia.com/?p=13971
اشتراک گذاری

نظرت را بنویس!

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش های مورد نیاز علامت گذاری شده اند *

نظرات
هنوز نظری وجود ندارد