سازمان غذا و کشاورزی سازمان ملل با نشر گزارشی اعلام کرده است که افغانستان در جمع هفت کشوری است که شهروندان آن با فقر و گرسنگی حاد دستوپنجه نرم میکنند.
این سازمان با نشر گزارشی گفته است که برای چهارمین سال متوالی در سال ۲۰۲۲، تعداد افرادی که دچار ناامنی غذایی حاد بودند و نیاز به کمک فوری غذایی، تغذیه و معیشت داشتند، افزایش یافته است.
در ادامه آمده است که حدود ۲۵۸ میلیون نفر در ۵۸ کشور و منطقه در سال ۲۰۲۲ با ناامنی غذایی حاد مواجه بود، در حالیکه این رقم در سال ۲۰۲۱ در ۵۳ کشور و منطقه، ۱۹۳ میلیون نفر بوده است.
براساس تخمینهای سازمان غذا و کشاورزی سازمان ملل متحد، این آمار بالاترین رقم در تاریخ هفتسالهی این گزارش است.
براساس گزارش جهانی دربارهی بحرانهای غذایی، در سال ۲۰۲۲، شدت ناامنی غذایی حاد از ۲۱.۳ درصد در سال ۲۰۲۱ به ۲۲.۷ درصد افزایش یافته است.
این گزارش جمهوری دموکراتیک کنگو، اتیوپی، نایجریا، افغانستان، یمن، میانمار، سوریه، سودان، اوکراین و پاکستان را ۱۰ کشور گرسنه جهان معرفی میکند و میافزاید که در ۳۲ کشوری که معلومات در دسترس آنها بوده، حدود ۳۵ میلیون کودک زیر پنج سال در سال گذشته میلادی از «سوءتغذیه حاد» رنج میبردند.
در ادامه آمده است که این کشورها به دلیل درگیریها، تغییرات آبوهوایی، تاثیرات همهگیری ویروس کرونا و جنگ اوکراین، با ناامنی غذایی حاد مواجه شدند و نیاز به کمک فوری داشتند.
به گفتهی این سازمان، تعداد افرادی که با گرسنهگی حاد دستوپنجه نرم میکنند و از سوءتغذیه رنج میبرند، نگرانکننده است.
در گزارش آمده است که مردم در هفت کشور از جمله سومالیا، افغانستان، بورکینافاسو، هاییتی، نیجریه، سودان جنوبی و یمن با گرسنگی و مرگ مواجهاند.
طبق این گزارش، ۵۷ درصد از گرسنگان در سومالیا بودند، در حالیکه چنین شرایط شدید در افغانستان، بورکینافاسو، هائیتی، نیجریه، سودان جنوبی و یمن نیز رخ داد.
یافتههای این گزارش تایید میکند که تاثیر جنگ در اوکراین بهدلیل مشارکت عمدهی اوکراین و روسیه در تولید و تجارت جهانی سوخت، کالاهای غذایی ضروری، بهویژه گندم، تاثیر نامطلوبی بر امنیت غذایی جهانی داشته است.
همچنین پاندمی کرونا نیز بر امنیت غذایی تاثیر منفی گذاشته است.
در بخشی از گزارش آمده است که ۹.۲ میلیون کودک بهشدت بیمار شدند و نیاز به درمان فوری داشتند.
این در حالی است که سازمان جهانی غذا نیز با نشر گزارشی گفته است که به ۹۰۰ میلیون دالر آمریکایی نیاز دارد تا بتواند به کسانی که با گرسنگی حاد در افغانستان روبهرویند، طی شش ماه آینده کمک کند.