با تسلط حکومت سرپرست در ۱۵ ماه آگوست سال ۲۰۲۱ میلادی بر افغانستان و وخیم شدن وضعیت حقوق بشری و امنیتی در کشور، دانیال آندرس، هماهنگکنندهی کمکهای بشردوستانهی سازمان ملل متحد اعلام کرده است که طی دو سال گذشته، ۳۰ کارمند بشردوستانه در افغانستان به قتل رسیدهاند.
آقای آندرس با نشر یک پیام ویدیویی بهمناسبت روز جهانی بشردوستی گفته است که بیشتر کارمندان قربانی، واکسیناتوران و خنثاکنندگان ماین بودند.
او در ادامه تاکید کرد که کارمندان بشردوستانه حین انجام وظیفه با خطرات مستمری مواجهاند و این موضوع برای آنان پذیرفتنی نیست.
آقای آندرس در مورد هویت و جنسیت قربانیان بشردوستانه معلومات ارائه نکرده است.
هماهنگکنندهی کمکهای بشردوستانه سازمان ملل متحد برای افغانستان علاوه کرد که بدون کارمندان بشردوستانه، میلیونها انسان به نیازهای حیاتی دسترسی نخواهند داشت.
وی افزود که امروز نیازهای بشردوستانه در افغانستان به بالاترین حد خود رسیده و ۲۹ میلیون نفر نیاز به کمکهای فوری دارند.
او در بخشی از این پیام ویدیویی هشدار داده است که منابع تمویل کمکهای بشردوستانه در حال خشکیدن است و این امر زندگی و سلامت میلیونها انسان را تهدید میکند.
قابل ذکر است که محدودیتهای شدید حکومت سرپرست بر زنان در کنار بحرانهای انسانی در دیگر کشورها، عوامل کاهش کمکها به افغانستان عنوان میشود.
این در حالی است که یونیسف یا صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل متحد قبلاً نیز گفته بود که حدود ۹۰ درصد از جمعیت افغانستان در آستانهی فقر قرار دارند و کودکان بیشترین آسیب این فاجعه را متحمل میشوند.
قابل ذکر است که با سلطهی حکومت فعلی بر افغانستان، این کشور در بحران عمیق بشری فرو رفته است. بساط فقر و گرسنگی گستردهتر شده است و بیشتر سرمایهگذاران داخلی و خارجی کشور را ترک کردهاند.