نی: با توقف فعالیت‌ رسانه‌ها دامنه‌ی آزادی بیان تنگ‌تر می‌شود

1 سال قبل
زمان مطالعه 2 دقیقه

نی یا نهاد حمایت‌کننده‌ی رسانه‌های آزاد افغانستان در واکنش به تعطیلی رادیوی محلی نهاد در بلخ اعلام کرد که با متوقف‌شدن فعالیت‌ رسانه‌ها، دامنه‌ی اطلاع‌رسانی و آزادی بیان تنگ‌تر و قشر بزرگی از خبرنگاران و کارمندان رسانه‌ای بیکار می‌شوند.

این نهاد امروز (پنج‌شنبه، ۲۲ سرطان) با نشر اعلامیه‌ای گفت که مرکز حمایت‌کننده‌ی رسانه‌های آزاد افغانستان از مسدود شدن منابع اطلاع‌رسانی شدیداً نگران است.

نی تاکید کرد که طی دو سال گذشته شاهد متوقف‌شدن نشرات رسانه‌های مختلف در سرتاسر کشور بوده است.

در اعلامیه آمده است: «یکی از دست‌آوردهای بیست سال گذشته حضور رسانه‌های جمعی و کثرت‌گرایی رسانه‌ای در افغانستان است که متاسفانه این دست‌آورد بیست‌ساله در شرایط فعلی در حال زوال است.»

به ‌تازگی نشرات رادیوی محلی «نهاد» در بلخ متوقف شده است.

نجیب پیکان، صاحب‌امتیاز رادیو نهاد در صحبت با رسانه  گوهرشاد، علت توقف نشرات رادیو نهاد را مشکلات اقتصادی‌، بلندبودن بهای برق، نبود حمایت از سوی نهادهای حامی رسانه‌های خصوصی، چالش دسترسی به اطلاعات، کاهش سرمایه‌گذاری در بخش اعلان تجارتی و خلا حقوقی در برخورد حکومت سرپرست با رسانه‌ها بیان کرد.

پیکان می‌گوید که نشرات تلویزیون پیکان در شبکه‌های اجتماعی نیز متوقف شده است. نشرات این رسانه پس از حاکمیت طالبان متوقف شد، اما در شبکه‌های اجتماعی به فعالیت‌های خود ادامه داده بود.

همچنین نی با ابراز نگرانی گفت: «با متوقف‌شدن رسانه‌ها نه تنها دامنه‌ی اطلاع‌رسانی و آزادی بیان تنگ‌تر شده است، بلکه قشر بزرگی از خبرنگاران و کارکنان رسانه‌ای نیز بیکار شده‌اند که  ادامه‌ی بقا برای‌شان سنگینی می‌کند.»

براساس معلومات نهاد نی، در پی تحولات سیاسی در کشور نزدیک به نیمی از رسانه‌های افغانستان فعالیت‌شان را متوقف کرده‌اند که با متوقف‌شدن رسانه‌ها بیش از ۶۵ درصد از خبرنگاران و کارکنان رسانه‌ای نیز بیکار شده‌اند.

نی افزوده است که با این وجود دسترسی به اطلاعات، تمثیل آزادی بیان و حق انتقاد در افغانستان شدیداً آسیب دیده و هروز شاهد برخوردهای غیراصولی در برابر خبرنگاران بوده است.

به‌گفته‌ی این نهاد، در یک ماه گذشته نزدیک به ۱۰ مورد برخوردهای غیراصولی در مقابل خبرنگاران در داخل و خارج از افغانستان ثبت شده و ادامه‌ی چنین وضعیت کار خبرنگاری و اطلاع‌رسانی را دشوار ساخته و خبرنگاران را در یک فضای ترس و وحشت قرار داده‌ است.

نهاد حمایت کننده‌ی رسانه‌های آزاد افغانستان از نهادهای حامی رسانه‌ها در سطح ملی و بین‌المللی خواست که در کنار رسانه‌ها و خبرنگاران افغانستان بی‌ایستند و براساس تعهدات بیست ساله خویش در قبال رسانه‌ها و خبرنگاران افغانستان عمل نمایند.

این نهاد از مسوولان وزارت اطلاعات و فرهنگ نیز خواست که تا قضایای مرتبط به کار رسانه‌ها و خبرنگاران را به کمیسیون تخطی رسانه‌ها راجع سازند و از برخورد‌های غیراصولی در برابر خبرنگاران نظارت کند.

لینک کوتاه : https://gowharshadmedia.com/?p=4898
اشتراک گذاری

نظرت را بنویس!

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش های مورد نیاز علامت گذاری شده اند *

نظرات
هنوز نظری وجود ندارد