بیش از ۳ هزار افغان در سه ماه اخیر از ترکیه اخراج شدند

1 سال قبل
زمان مطالعه 2 دقیقه

مدیریت امور پناهندگان ترکیه اعلام کرده است که کشورش در سه ماه سال ۲۰۲۳ بیش از سه هزار پناه‌جوی افغان را «اخراج اجباری» کرده است.

این نهاد با نشر خبرنامه‌ای گفته است که مدیریت امور پناهندگان ترکیه در سه ماه نخست سال ۲۰۲۳، حدود ۱۰ هزار پناه‌جو را از ترکیه اخراج کرده است که سه هزار و ۲۷۷ تن از آن‌ها به افغانستان بازگردانده شدند.

در خبرنامه آمده است که این افراد با ۲۰ پرواز چارتر به کابل و به مسوولان حکومت فعلی تحویل داده شدند.

با این وجود روزنامه «دیلی‌صباح» ترکیه در ۸ ژانویه سال جاری گزارش داده بود که از آغاز سال ۲۰۲۲، در مجموع ۵۵ هزار و ۵۰۲ شهروند افغانستان با ۲۱۳ پرواز چارتر به این کشور بازگردانده شده‌اند و یا در برنامه اخراج هستند.

ترکیه در سال ۲۰۲۲ حدود صد هزار پناه‌جو را اخراج کرد که در مقایسه با سال پیش از آن، تعداد مهاجران اخراج شده به افغانستان ۲۰۶ درصد افزایش داشته است.

همچنین سازمان دیدبان حقوق بشر در ماه نوامبر سال گذشته در گزارشی ۷۳ صفحه‌ای گفت بود که ترکیه ‌ده‌ها هزار پناه‌جوی اهل افغانستان را در مرز زمینی این کشور به سمت ایران بازگردانده و ایران نیز آن‌ها را «مستقیماً به افغانستان» اخراج می‌کند.

در گزارش آمده بود که ترکیه و ایران، تقاضای پناه‌جویان برای حمایت را نادیده می‌گیرند.

در گزارش دیدبان حقوق بشر تحت عنوان «هیچ‌کس از من نپرسید چرا افغانستان را ترک کردم» آمده که ترکیه پس از تسلط حکومت سرپرست در افغانستان، حتی افغان‌های داخل ترکیه را نیز اغلباً بازداشت می‌کند و از ثبت نام آن‌ها برای حمایت بین‌المللی جلوگیری می‌شود.

این در حالی است که ترکیه در حال حاضر میزبان ۳.۹ میلیون پناه‌جو می‌باشد که بیشترین تعداد پناه‌جویان در جهان است.

بر اساس آمارهای ارائه شده، از این میان، ۳.۶ میلیون تن آ‌ن‌ها از سوریه و ۳۲۰ هزار تن دیگر از افغانستان و کشورهای دیگر می‌باشند.

با تسلط حکومت فعلی بر افغانستان موج تازه‌ای از مهاجرت شکل گرفت که بیشتر این افراد به ایران و پاکستان مهاجر شدند.

همچنین شمار زیادی از مهاجران افغان در ایران از مسیر این کشور و ترکیه و کشورهای اروپای شرقی عازم اروپای غربی شدند.

لینک کوتاه : https://gowharshadmedia.com/?p=2837
اشتراک گذاری

نظرت را بنویس!

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش های مورد نیاز علامت گذاری شده اند *

نظرات
هنوز نظری وجود ندارد