برنامهی جهانی غذا (WFP) میگوید که میزان کمکهای غذایی خود را به دلیل نبود بودجه کافی در افغانستان به نصف کاهش داده است.
دیوید بیسلی، مدیر اجرایی برنامهی جهانی غذا گفته است که کمکهای غذایی یا جیره غذایی در افغانستان به نصف آن کاهش یافته و حدود چهار میلیون تن را تحت تاثیر قرار داده است.
وی افزوده است که اینها افرادی هستند که در حال حاضر، در معرض خطر قحطی قرار دارند و برنامه جهانی غذا، پول کافی برای کمک به نیازمندان در افغانستان ندارد.
همچنین سازمان گفته است که بیش از ۲۸ میلیون تن در افغانستان به کمکهای بشری فوری نیاز دارند که شش میلیون آنها هیچ چیز برای خوردن ندارند و فقط منتظر کمکهای بشری هستند.
برنامهی جهانی غذا اخیراً در گزارشی اعلام کرد که برای کمک به افراد نیازمند در افغانستان در سال ۲۰۲۳ میلادی به دو میلیارد و ۲۰۰ میلیون دالر نیاز دارد.
این سازمان از کمبود ۸۳۱ میلیون دالری برای کمک به نیازمندان افغان از ماه مارچ تا ماه اگوست سال جاری ابراز نگرانی کرده است.
آقای بیسلی هشدار داد که کشورهای جهان باید درک کنند که ۱۲ تا ۱۸ ماه آینده برای تمام کشورها شرایط حیاتی است و اگر بودجهی مورد نیاز برنامهی جهانی غذا تمویل نشود، مهاجرتهای گسترده صورت خواهد گرفت، کشورها بیثبات خواهند شد و میلیونها انسان به شمول کودکان دچار گرسنگی خواهند شد.
او گفت: «ما حالا پول کافی نداریم تا به مردم آسیبدیده رسیدگی کنیم. بنابراین، ما در بحران قرار داریم که اگر خیلی مراقب نباشیم، به معنای واقعی کلمه میتوانیم جهنم روی زمین داشته باشیم.»
این مقام ارشد برنامهی جهانی غذا گفت که ثروت کنونی جهان در حال حاضر به ۴۰۰ تریلیون دالر میرسد و هیچ دلیلی وجود ندارد که کودکان از گرسنگی بمیرند.
پیش از این، اوچا یا دفتر هماهنگی امور کمکهای بشری ملل متحد نیز با نشر گزارشی گفته بود که افغانستان با یک بحران بشردوستانه بیسابقه و خطر سقوط سیستم و فاجعه انسانی مواجه است.
با قدرت گرفتن حکومت فعلی در افغانستان، تمام جمعیت افغانستان متأثر شده و میزان فقر و بیکاری به گونهی بیسابقه در کشور افزایش یافته است.