مسدود شدن ۲۳ مکتب در هرات؛ ۲۱۰۰ استاد زن بیکار شدند

1 سال قبل
زمان مطالعه 2 دقیقه

مسوولان در اتحادیه‌های مکتب‌های خصوصی ولایت هرات می‌گویند که پس از تسلط حکومت فعلی بر افغانستان، دروازه‌های ۲۳ مکتب خصوصی به دلیل ممنوعیت آموزش دختران بالاتر از صنف ششم و نبود بودجه کافی در این ولایت بسته شده است.

سید اکرام‌الدین حبیبی، رییس اتحادیه‌ی مکاتب خصوصی هرات امروز (دوشنبه، ۲۱ حمل) به رسانه گوهرشاد گفت که ممنوعیت آموزش دختران بالاتر از صنف ششم، پرداخت نکردن مالیه، نبود بودجه کافی و وضعیت بد اقتصادی دلیل اصلی بسته شدن مکاتب خصوصی در هرات می‌باشد.

آقای حبیبی بیان کرد که پس از منع آموزش دختران از سوی وزارت معارف حدود دو هزار و ۱۰۰ استاد زن نیز بیکار شده‌اند.

به گفته‌ی او، مکاتب خصوصی در این ولایت حدود هفت هزار معلم داشتند که ۳۰ درصد آن را زنان تشکیل می‌دادند که اکنون بیکار هستند.

همچنین او در بخشی از صحبت‌هایش تاکید کرد که بیش از ۵۰ هزار دانش‌آموز دختر در مکتب‌های خصوصی در این ولایت درس می‌خواندند که پس از نشر اعلامیه وزارت معارف و مسدود ماندن مکتب‌ها، دختران خانه‌نشین شدند.

او می‌گوید: «ما در زمان جمهوریت نزدیک به ۲۳۰ مکتب خصوصی داشتیم که با آمدن حکومت فعلی این تعداد کاهش یافت و فعلا ۲۰۰ مکتب خصوصی در هرات فعالیت دارند، اما دختران بالاتر از صنف ششم نمی‌توانند به این مکتب‌ها بروند.»

رییس اتحادیه‌ی مکاتب خصوصی هرات افزود: «خواسته ما از دولت و موسسات بین‌المللی این است که به شرایط بد اقتصادی مردم باید توجه بیشتری صورت گیرد که پول فیس اولادها خود را نمی‌توانند پرداخت کنند. اگر توجه صورت نگیرد به مرور زمان تمام مکاتب خصوصی در این ولایت بسته می‌شود.»

از سویی هم، مسوولان ریاست معارف ولایت هرات گفته بودند که در سال۱۴۰۰، ۴۰۰‌ هزار دانش‌آموز دختر در تمام مکتب‌های خصوصی و دولتی مصروف تحصیل بودند که از این میان به تعداد ۵۰ هزار تن؛ شاگردان مکتب‌های خصوصی بودند.

رییس معارف هرات در محفل آغاز سال جدید تعلیمی گفته بود که در سال تعلیمی ۱۴۰۲ حدود ۷۰۰ هزار دانش آموز در سراسر این ولایت به مکتب می‌روند.

به گفته‌ی او، در سال تعلیمی جدید هیچ‌ مکتبی مسدود نخواهد بود و در شهر و ولسوالی‌های ۱۹ گانه هرات یک هزار و ۲۰۰ باب مکتب به‌روی دانش‌آموزان دختر و پسر باز می‌باشد.

در حالی مسوولان در ریاست‌ها و وزارت معارف کشور از افزایش شاگردان خبر می‌دهند که پیش از این یونسیف یا صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل متحد گفته بود که دست‌کم ۴.۲ میلیون کودک در افغانستان از آموزش محروم بوده و ۶۰‌ درصد از آن‌ را دختران تشکیل می‌دهند.

یونیسف این موضوع را ضربه‌ی هولناک به آموزش و اقتصاد افغانستان عنوان کرده است.

با این وجود بیش از ۵۵۰ روز است که حکومت سرپرست دختران بالاتر از صنف ششم را در افغانستان از رفتن به مکتب منع کرده‌ است.

همچنین وزارت تحصیلات عالی حکومت فعلی، زنان و دختران افغان را از تحصیل در دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی نیز بازداشته است.

لینک کوتاه : https://gowharshadmedia.com/?p=2670
اشتراک گذاری

نظرت را بنویس!

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش های مورد نیاز علامت گذاری شده اند *

نظرات
هنوز نظری وجود ندارد