رادیوی ملی آمریکا «انپیآر» درتازهترین مورد گزارش داده است که موارد ابتلا به ویروس فلج کودکان در افغانستان و پاکستان در حال افزایش است و باوجود اجرای کارزارهای واکسیناسون و کمکهای جهانی به این کشورها، نتوانستند زنجیره انتقال پولیو را قطع کنند.
این رسانه با نشر گزارشی نوشته است که کاهش قراردادهای آژانس توسعه بینالمللی ایالات متحده در این زمینه، نگرانیهایی را از احتمال شیوع این بیماری در کشورهای دیگر ایجاد کرده است.
تدروس آدهانوم، مدیرکل سازمان بهداشت جهانی پیش از این گفته بود: «کاهش ناگهانی بودجه ایالات متحده، بر تلاشها برای ریشهکن کردن فلج اطفال تاثیر گذاشته است.»
رادیو ملی آمریکا تاکید کرده است: «باوجود پایین بودن نسبی آمار در افغانستان و پاکستان این سوال مطرح است که چرا این ویروس هنوز در این کشورها باقی مانده درحالی که در سال ۲۰۲۰ میلادی در جهان ریشهکن شده است؟»
براساس آمارهای رسمی در سال ۲۰۲۴ میلادی شمار مبتلایان پولیو در پاکستان ۷۴ مورد و در افغانستان به ۲۴ مورد رسیده بود. این آمار در سال جاری میلادی شش مورد در پاکستان و یک مورد در افغانستان گزارش شده است.
رسانه آمریکایی نوشت: «تغییر در استراتژی واکسیناسیون، برخی کودکان را در افغانستان جا گذاشته است.»
این رادیو، دلیل ریشهکن نشدن این بیماری در افغانستان را کیفیت پایین کارزارهای این بیماری بهویژه حذف واکسیناسیون خانهبهخانه عنوان کرده است.
در گزارش آمده است: «در گذشته حکومت سرپرست هیچگونه کارزاری در مناطق تحت کنترول خود راهاندازی نمیکردند. پس از تسلط دوباره امید میرفت که اجازه دسترسی به مناطق دوردست داده شود اما ممنوعیتها گسترش یافت.»
طبق این گزارش ممنوعیت اشتغال زنان در سازمانهای غیردولتی نیز آسیب بزرگی به کارزارهای واکسیناسون فلج کودکان وارد کرده است.
مقامهای بهداشتی هشدار دادهاند: «اگر همین حالا اقدام نکنیم ممکن است با موارد غمانگیز بسیاری در منطقه روبرو شویم چون شیوع بیماری مرز نمیشناسند.»
این رسانه دلیل از بین نرفتن این بیماری در پاکستان را هدف قرار گرفتن کارکنان کارزار واکسیناسیون از سوی گروههای تندرو و نارسایی به برنامه فلج کودکان عنوان کرده است.
در این گزارش آمده است که کارزار واکسن خانهبهخانه در پاکستان بیشتر بر واکسن خوراکی متمرکز است در حالی که واکسن تزریقی نیاز به مراکز بهداشتی و کارمندان آموزش دیده دارد.