اوچا یا دفتر هماهنگکنندهی کمکهای بشردوستانهی سازمان ملل متحد در افغانستان میگوید که در سال ۲۰۲۵ میلادی، ۵.۸ میلیون نفر در افغانستان به سرپناه اضطراری و کمکهای غیرغذایی ضرورت دارند.
این نهاد امروز (سهشنبه، ۱۸ جدی) با نشر پیامی در حساب کاربری ایکس خود نوشته است که این افراد شامل خانوادههای سیلزده، بازگشتکنندگان و کسانی میشوند که در اقامتگاههای غیررسمی زندگی میکنند.
دفتر هماهنگکنندهی کمکهای بشردوستانهی سازمان ملل متحد تاکید کرده است که که شرکای بشردوستانه رسیدگی به نیازهای ۱.۱ میلیون نفر را در اولویت قرار داده است.
در ادامه آمده است که برای ارائهی کمکهای اضطراری، تجهیزات زمستانی و سرپناه به این افراد به ۱۷۹ میلیون دالر بودجه نیاز است.
همچنین از اعلامیهای اوچا آمده است که کوچک شدن فضای حفاظتی، اقتصاد شکننده، دسترسی ناکافی به خدمات اساسی، خطرات طبیعی و شوکهای ناشی از آب و هوا و نیز پویاییهای سیاسی منطقهای همچنان توانایی افغانها را برای بهبودی پس از 40 سال درگیری تضعیف میکند.
این نهاد تاکید کرد: «در سال 2025، تقریبا نیمی از جمعیت، حدود 22.9 میلیون نفر به دلیل ظرفیت محدود برای برآوردن نیازهای مزمن و حاد، برای زنده ماندن به کمکهای بشردوستانه نیاز دارند. علاوه بر این، تحمیل مداوم محدودیتهای مرتبط با حقوق توسط مقامات عملی حکومت فعلی خطرات حفاظتی را در میان زنان، دختران و پسران، جوانان و سایر گروههای در معرض خطر افزایش داده است و دسترسی آنها به خدمات ضروری نجات جان و فرصتهای معیشتی را محدود کرده است.»
این در حالی است که اوچا دیروز نیز اعلام کرده بود که در سال جاری میلادی ۱۴.۸ میلیون نفر در افغانستان به کمکهای غذایی و کشاورزی برای زنده ماندن نیاز دارند.
این نهاد گفته بود که شرکای بشردوستانه ۱۴.۲ میلیون نفر را در اولویت قرار دادهاند و برای رسیدگی به نیازهای آنان نیاز به ۱.۰۹ میلیارد دالر بودجه است.