سازمان بینالمللی نجات کودکان درتازهترین مورد اعلام کرده است که در ماه جون سال جاری میلادی بیش از ۸۰ هزار کودک اهل افغانستان از ایران به افغانستان بازگشتهاند.
این سازمان با نشر گزارشی گفته است که این آمار در مقایسه با ماه پیش دو برابر افزایش یافته و ساختار خدماتی افغانستان را در آستانه فروپاشی قرار داده است.
سازمان بینالمللی نجات کودکان تاکید کرده است که شش هزار و ۷۰۰ تن از این شمار کودکان بدون همراه بودهاند و حدود ۳۹ درصد از این کودکان به اجبار از ایران بازگردانده شدهاند.
در گزارش آمده است ه پس از اعلام آتشبس میان ایران و اسرائيل در پنجم سرطان بیش از ۳۶ هزار تن در یک روز از ایران وارد افغانستان شدهاند.
همچنین گزارش به نقل از سمیرا سیدرحمان، مدیر بخش دادخواهی سازمان نجات کودکان، نوشته است که: «بسیاری از خانوادهها فقط با چیزهایی که میتوانند حمل کنند وارد کشور میشوند. آنها خسته، ترسیده و نگرانند.»
وی در ادامه افزوده است: «جامعهی جهانی نباید از این وضعیت چشم بپوشد. وقت آن است که برای نجات کودکان و خانوادههای افغان گامهای جدی برداشته شود.»
در بخشی از گزارش آمده است که در واکنش به این وضعیت، دو مرکز حمایتی ویژه کودکان در هرات ایجاد کرده است که خدمات روانی و فضای امن بازی برای کودکان فراهم میکند.
همچنین به تازگی، سانجی ویجسکرا، مدیر منطقهای یونیسف یا صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل متحد برای جنوب آسیا، نیز گفته است که هزاران کودک هر روز از اسلامقلعه وارد افغانستان میشوند و آنان به کمک فوری نیاز دارند.
این در حالی است که چند روز پیش کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل هشدار داده و گفته بود که اخراج اجباری مهاجران افغانستان، منطقه و فراتر از آن را بیثبات میکند.
این نهاد نوشت که بیش از ۱.۲ میلیون شهروند افغانستان در سال ۲۰۲۵ میلادی از ایران و پاکستان مجبور به بازگشت به افغانستان شدهاند که این امر بحران بشری موجود در داخل افغانستان را بیشتر تشدید کرده است.