گوهرشاد: نمایشگاه تولیدات داخلی تحت عنوان “به سوی خودکفایی” امروز چهارشنبه (۴ عقرب، ۱۴۰۱) با حضور وزیر صنعت وتجارت، مسوولان اتاق صنایع و معادن هرات، مقام ولایت هرات و اتاق تجارت و صنایع زنان در منطقهی پشتون پل هرات رسما افتتاح شد.
این نمایشگاه ازسوی اتاق صنایع و معادن هرات ، شرکت نمایشگاهی افغان لاجورد با همکاری وزارت تجارت و اتاق تجارت و صنایع زنان در هرات برگزار شد.
حمایت از بخش خصوصی، معرفی تولیدات داخلی و بازاریابی تولیدات صنایع داخلی از عمده ترین اهداف این نمایشگاه بود.
قالین، صنایع دستی زنان، لباسهای زنانه، مواد غذایی، مواد ساختمانی و مواد بهداشتی در ۱۵۰ غرفه به نمایش گذاشته شده است.
در نمایشگاه امروز حدود ۳۰ غرفه نیز به زنان اختصاص داده شده است.
اکثر زنان کسبه کار از وضعیت کسب و کارشان رضایت چندانی نداشتند و خواهان بازاریابی برای محصولات و حمایت مالی شدند.
نرگس هاشمی، رییس اتاق صنایع و تجارت زنان زون غرب میگوید که برگزاری این چنین نمایشگاهها میتواند در ایجاد انگیزه برای کسبه کاران و معرفی ظرفیتهای داخلی موثر باشد.
نبود حمایت مالی، مارکت برای فروش تولیدات داخلی، واردات کالایهای مشابه، محدودیت ویزای سفر، مشکلات فراهمسازی مواد خام و مسدود بودن بانکها از چالشهای کلیدی صنعت کاران هرات عنوان میشود.
همزمان خان جان الکوزی، معاون اتاق تجارت و سرمایه گذاری میگوید، تجارت در مجموع کاهش یافته است اما تاکید میکند که صادرات در وضعیت قابل قبولی قرار دارد.
آقای الکوزی میگوید که ممانعت تشبثی برای زنان وجود ندارد و مسدود بودن بانک و نبود پول ازعمدهترین چالشهاست.
معاون اتاق تجارت و سرمایه گذاری کشور میگوید که سطح زندگی پایین آمده، کار نیست و درآمد زایی وجود ندارد وهمین دلیل سبب شده تا تجارت زنان حال و روز خوبی نداشته باشد.
ربابه سروری، عضو موسسه ودان و از جمله زنان صنعت کار میگوید که برگزاری چنین نمایشگاههایی روی فروش محصولات و سفارشات جدید بسیار تاثیر گذاراست.
موسسه ودان از موسسات داخلی است که در همکاری با موسسات خارجی برای ارتقای ظرفیت، ایجاد شغل و فروش محصولات دستی زنان فعالیت میکند.
تابلوهای نقاشی، کیفهای دست دوزی، تابلوهای دست دوزی، خامک دوزی و ظروف سفالی از جمله محصولاتی است که در غرفهی ربابه، به نمایش گذاشته شده است.
ربابه میافزاید که هم اکنون این موسسه محصولات دستی زنان را به خارج از کشور نیز صادر میکند.
خانم فیروزی، از دیگر زنان صنعت کارهرات است که بیش از ۶۰ زن را تحت پوشش قرار داد است.
او میگوید اکثر زنانی که او تحت پوشش قرار داده سرپرست خانواده هستند و تنها راه درآمد آنها صنعت قالین بافی است و در صورتی که حمایت نشوند، در وضعیت بد اقتصادی قرار خواهند گرفت.
خانم فیروزی میافزاید، زنان زیادی در جستجوی کار هستند، اما آنها به دلیل نبود امکانات توان حمایت از تمام آنها را ندارند.
او از حکومت فعلی خواهان حمایت است.
پس از سقوط حکومت جمهوریت، نهاد ها و موسسات بسیاری افغانستان را ترک و اینگونه حجم زیاد از حمایت ازکسب و کارهای بزرگ و کوچک داخلی گرفته شد.
در این میان زنان کسبه کار و تاجر بخش زیادی از سرمایه شان را به دلیل عدم حمایت و نبود بازار از دست دادند و حتی شماری ناگزیر شدند کسب و کارشان را رها و درب کارخانه های خود را ببندند.
این در حالی است که نورالدین عزیزی، وزیر صنعت و تجارت کشور، که به منظور افتتاج این نمایشگاه به هرات آمده است میگوید که امارات متعهد است که از تولیدات داخلی، بخش خصوصی و تجارت حمایت کند.
همزمان با افتتاح این نمایشگاه، چهار فابریکه جدید با سرمایه گذاری 50 میلون دالر در شهرک صنعتی هرات نیز افتتاح شد. این چهار فابریکه در بخشهای تولید باتری موتر، پلاستیکهای گلخانهای، خط توسعوی کارتن و تولید دانههای مرغ به فعالیت آغاز خواهند کرد.
قابل ذکر است که نمایشگاه “به سوی خودکفایی” به مدت پنج روز بر روی بازدیدهکننده گان باز خواهد بود.